top of page
bio.jpg

Albert Rigaux

De Belgische kunstschilder met Tsjechische roots Stanislava Matyasova, met pseudoniem Albert Rigaux, werd geboren op 23 mei 1954 in Kunín, district Nový Jičín. 


Schilderen en tekenen begeleiden S. Matyášová sinds haar kindertijd. Na de lagere school studeerde ze aan het humaniora in Nový Jičín en specialiseerde zich vervolgens in pedagogische studies op het gebied van kunst en lichamelijke opvoeding. Terwijl ze werkte, studeerde ze ook af aan de Volkskunstschool - schilderen. 


In 1987 volgde ze haar man (van Belgische nationaliteit) naar Brussel, waar ze begon te schilderen onder het artistieke pseudoniem Albert Rigaux. Sinds 2007 geeft ze individuele schildercursussen en in 2011 opende ze een privéschool voor kinderen en volwassenen. 


Hoewel "Albert Rigaux" met pensioen is, schildert ze nog steeds. Ze laat zich inspireren door de rustige motieven van de stranden in België en de dagdagelijkse thema’s uit de beginperiode van de 20e eeuw. Ze herinnert zich ook Praag en haar kindertijd. Haar werken, in olieverf, grijpen terug naar de impressionistische periode. 

bottom of page