top of page
bio.jpg

Guy De Jaegher

Guy De Jaegher staat beschreven als een vooraanstaande hedendaagse fijnschilder die zich toelegt op een object-naturalisme en die bekendheid geniet vanwege zijn ongezien precieze vakmanschap en prachtige stillevens.

 

Guy is uitgegroeid tot een virtuoos op het vlak van olieverf zowel paneel als op linnen doek, maar hij schittert ook in het schilderen op glas , d.i. het aanbrengen van olieverf op de achterzijde van van een glasplaat. 


Afkerig voor haast en dringendheid weet hij met zijn techniek een paradoxaal gevoel van tijdige tijdloosheid te creëren. Bovendien stelt deze hem in staat het gevaar te vermijden de inhoud van het tableau zo aan te dikken dat de diepere betekenis verdrongen raakt. Met een zeldzame empathie voor elk apart voorwerp weet hij het af te beelden in een uiterst nauwkeurig maar nooit overdreven licht dat het zachtjes streelt, soms op een licht gedramatiseerde wijze.


Kleur, atmosfeer en stemming vormen in zijn weergaloze voorbeelden van stillevens eigenschappen die net zo belangrijk zijn als de verfijnde weergave van de kleinste details, die men met behulp van een vergrootglas, nog minutieuzer kan bekijken.

bottom of page