top of page

Sarah Versteele

Sarah (Genève 1975) won tijdens haar studies Plastische Kunsten in Antwerpen een kunstwedstrijd georganiseerd door oa. Knack en VTM, waarna de eerste kunstopdrachten binnen stroomden en ze afstudeerde  met onderscheiding. 

Gebeten door de wabi-sabi filosofie over eenvoud, vergankelijkheid en de schoonheid van imperfectie schildert Sarah soms minimalistisch, maar meestal expressief en met veel kleur. Intuïtief gebruikt ze verschillende soorten verf en materialen zoals pure pigmenten, bladgoud, zand en speciale mediums om meer uitdrukkingskracht te brengen in haar werk. Zo krijgen de werken  letterlijk en figuurlijk verschillende niveau’s met oa. de reliëfschilderijen en 3D Art. Ook spelen met licht en blacklights maken dat haar schilderijen overdag en s’avonds een andere dimensie krijgen…

De zoektocht naar perfectie versus imperfectie uit zich in figuratieve en abstracte kunstwerken. De balans tussen spontaniteit en beheersing, ritme en chaos, licht en donker, eenvoud en drukte, intensiteit qua vorm en kleur zorgen voor bijzondere werken.

Sarah geeft regelmatig tentoonstellingen en werkt samen met verschillende galerijen in binnen-en buitenland waardoor ze ook exposeerde ze in Barcelona, Milaan en Fuerte Ventura. Als professioneel kunstenares werkt ze in haar atelier te Tremelo. Naast haar eigen kunst werkt ze ook aan projecten voor winkels, horeca, bedrijven en ziekenhuizen waarbij ze op maat creeërt voor haar klanten. Ook geeft ze workshops op maat voor particulieren, als teambuilding voor bedrijven, aan het kinderziekenhuis van Gasthuisberg en aan de revalidanten en personeelsleden van UZ-Leuven-Pellenberg.
 

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page