top of page
bio.jpg

Mike Van der Stappen

  • Facebook

“Ik heb bijna vijfhonderd beelden gemaakt. Figuratief en non-figuratief. Ik mis het bezig zijn met metaal, maar ik kan mijn passie niet meer beoefenen omdat ik door een rugoperatie niet lang meer kan blijven rechtstaan.”

Het bekendste werk van de kunstenaar staat op een rotonde in Zaventem. “Ik heb enkele monumentale beeldhouwwerken gemaakt en dat er is eentje van. Ik ben daar erg fier op. Ik ben een Brusselaar en ik leerde het vak aan de academie van Molenbeek. Maar als kind al was ik gefascineerd door bouwwerken. Het kunstenaarschap was een roeping. Lebbeke was een tijdje nadien mijn woonplaats en sinds 2000 woon ik in Baasrode. Ik vond hier snel mijn draai. We kochten een oud café en daar maakte ik mijn atelier van. Ik goot mijn beelden allemaal zelf. Het liefst werkte ik met metaal. Meestal maakte ik abstract werk en vaak was de vrouw mijn inspiratiebron. Ik ging op zoek naar de vierde dimensie en die stopte ik in mijn beeldhouwwerken.

Het werk van Mike Van der Stappen is ook gekocht door de ministeries van Cultuur, Openbare Werken en Justitie. Hij heeft over heel Vlaanderen en Nederland geëxposeerd.

Bron: "Het nieuwsblad" 02/10/2018

bottom of page