top of page

François Vandenberghe

Verkoop in samenwerking met Cafmeyer Galery en het Belgische Izindlovu Fund. 50% van de opbrengst gaat uitzonderlijk naar het Izindlovu Fund, 50% naar de Goede Doelen van Kunstbiënnale Leuven

De Belgische VZW Izindlovu Fund steunt HERD, het eerste toegewijde olifantenweeshuis in Zuid-Afrika, opgericht in 2019 door Adine Roode. De schadelijke effecten van het conflict tussen mens en olifant, waaronder stroperij, zijn lokaal te zien aan het toegenomen aantal ontheemde of achtergelaten baby olifantjes. HERD streeft ernaar om weesolifanten te verzorgen en te rehabiliteren, om ze een nieuw gezin en een tweede kans op leven te geven bij de Jabulani Kudde.

 

De Franse kunstenaar François Vandenberghe staat internationaal bekend om zijn verbazingwekkende en zeer realistische bronzen sculpturen van olifanten. De kunstenaar heeft steeds gevochten voor het voortbestaan van olifanten in het wild.

 

Door de enthousiaste samenwerking tussen het Izindlovu fonds, de Cafmeyer Galerij en de kunstenaar werden 2 nieuwe bronzen sculpturen gecreëerd. De sculpturen zijn gebaseerd op de dominante mannelijke en vrouwelijke matriarch olifant uit de Jabulani-kudde in Zuid-Afrika, Sebakwe en Tokwe, om dit voortbestaan te benadrukken.

  • Facebook
bio.jpg
bottom of page